dijous, 7 de juliol del 2011

Continguts del curs







Sessions
de direcció




Representen el nucli del curs quant a continguts i dedicació horària. S’hi treballen tres aspectes bàsics: tècnica de direcció, pedagogia de l’assaig, i pràctiques de direcció Professors:Pere Lluís Biosca, Jordi Lluch, Xavier Sans.



Sessions
de veu



Fruit de la demanda expressada de manera reiterada per l’alumnat, el curs incorpora el coneixement i treball de la veu com a matèria troncal, i no com una activitat puntual, com havia estat fins ara. Els continguts referits als aspectes vocals quedaran repartits en dues sessions: La primera, a càrrec de Xavier Sans, posarà l’èmfasi en les bases anatòmiques i fisiològiques de la veu, des d’un enfocament pràctic. La segona, de la mà de Marta Cordomí, es centrarà en recursos i exercicis concrets per al treball vocal en grup.



Sessions
de treball corporal



Es treballarà amb un professor especialitzat la consciència i actitud corporals, la motricitat i els aspectes comunicatius que s’hi relacionen. Sessions orientades a donar eines a l'alumne per a controlar/expressar els moviments i la pròpia postura corporal, aspectes tots ells de gran importància en la figura del director.
Professor; Ohad Nachmani 



Masterclass
i sessió amb cor pilot


Consisteix en una única sessió a càrrec d’un director/a d’experiència contrastada, tant en el vessant interpretatiu com en el pedagògic, i amb la presència d’un cor pilot solvent. Activitat destinada als alumnes de nivell més avançat. La resta hiassistiran en qualitat d’oients. Professora: Josep Vila i Casañas. Cor Pilot: ARSiNOVA Cor de Cambra


Sessions
de sensibilització i entrenament auditiu


Sessions pràctiques on es treballen les capacitats d’anàlisi i síntesi auditives en qualsevol dels nivells: rítmic, melòdic i harmònic. Professor: Josep Baucells.


Sessions
d’anàlisi


A càrrec dels professors de direcció, l’objectiu d’aquestes sessions és proporcionar eines a l’alumne per a l’estudi, comprensió, aprofundiment, interiorització i abordatge pràctic del repertori proposat.Professors: Pere Lluís Biosca,Jordi Lluch, Xavier Sans.


Cant comú – Descoberta de repertori


Cada cap de setmana de treball es realitza a darrera hora del dissabte una activitat en la que, aplegant tots els alumnes del curs per formar un gran cor, es treballen unesdeterminades peces proposades per un director/a, amb el triple objectiu de donar a conèixer repertori, de veure diferents dinàmiques i estils de direcció i de pràctica de cantcoral per part dels propisalumnes. Aquestes sessions aniran a càrrec de dos professors del curs i dosdirectors convidats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada